De beginmaanden van het nieuwe jaar kenmerkten zich door onrust en onzekerheid. Door het vertrek van Bert waren er nogal wat hiaten gevallen in de organisatie en onduidelijkheden ontstaan over mogelijke verzelfstandiging van RCL. Daar kwam bij dat de contacten met De Groene Sluis nogal verwaterd waren na het vertrek van Atte.
Na de nodige vergaderingen waarbij de gemoederen nog wel eens verhit raakten is er toch uiteindelijk rust in de tent gekomen en kunnen we nu uitzien naar een goede toekomst met een overvolle agenda. Daarover later meer. De samenwerking met de Fietsbank krijgt steeds meer gezicht en via RCL zijn er ook al een paar fietsen en onderdelen beschikbaar gesteld. Het meeste reparatiewerk voor de Fietsbank blijft echter bij kringloopwinkel Het Goed aan de Asfaltstraat waar zij een mooie ruimte ter beschikking kregen. De bedoeling is dat gebruikers van fietsen van de Fietsbank voor kleine reparaties mogen langskomen op vooral de zaterdagen dat wij in de Duurzaamheidswinkel zitten. Het fijne wordt nog met Hans besproken.
Ook namen we intussen hartelijk ( tijdelijk) afscheid van Janet, die met zwangerschapsverlof gaat en van het team een leuk kadootje kreeg. We hopen dat we met vervanger Everett dezelfde fijne samenwerking kunnen krijgen als met Janet. Inmiddels hebben we wel de door ons gevraagde goede kwaliteit transportboxen binnen waardoor het transport wat beter en met minder schade zal verlopen. Ook staat er sinds kort een bakbeest van een scheidingstrafo op inbouw te wachten. Daar moet nog wel een stevige behuizing op zwenkwielen voor worden gemaakt want dat ding is niet te tillen. ( Wie voelt zich geroepen?) Voorts zijn wij deelorganisatie geworden van Natuur en Milieu Federatie Flevoland wat als voordeel heeft dat wij elkaar naar buiten toe kunnen versterken in het begrip duurzaamheid en ook wat meer over de locatie kunnen beschikken en niet te vergeten onze opslag die ook nog nodig eens beter moet worden ingericht. Voorts moet er ook nog een stelling en een levensgroot bureau in elkaar gezet worden ( Stephan?).
We hebben nu via RCNederland een huishoudelijk Reglement gekregen wat nog een paar plaatselijke invullingen behoeft en sinds kort hebben we een EHBO-koffer en bijbehorende EHBO’er ( ondergetekende) en zijn we sinds kort een beginnend monteur rijker en hebben we sinds januari een dagelijks bestuur. Voor de goede orde nog even de namen en functies:

Mieke Rovers- secretaris.
Gerard de Wilde- webmaster en social media.
Topsy Langereis en Thea v.Bentum- gedeeld penningmeesterschap.
Rolf Captijn- voorzitter en logistiek.
En achter de schermen natuurlijk gastvrouw Ietje Ringelberg als algemeen contactpersoon.

Bob Ravestein heeft helaas zijn medewerking aan RCL. Opgezegd en tevens zijn penningmeesterschap. Heel jammer want Bob was een goede monteur en een fijne vent om mee te werken. De bedoeling van dit bestuur is dat er naar buiten toe en naar Wezijn en Gemeente een gezonde communicatie onstaat en dat er minimaal twee maal per jaar vergaderd zal worden en verslag zal worden uitgebracht. Sinds maart 2014 mogen wij beperkt parkeren op het terrein van POST NL op onze woensdagen en zaterdagen. De vergunningen zijn als volgt verdeeld:

1 Mieke aan-en afvoer materiaal naaisters.
2 Stephan transport recyclinggoederen Groene Sluis.
3 Rolf transport RCL locaties.

Nu nog even op zoek naar een bruikbare lockmachine want de oude is meerdere keren gevallen en is onbruikbaar geworden. ( afgebroken onderdelen). Misschien vinden we wat bij De Groene Sluis. Op 22 juli zijn wij te gast bij de Praxis in de Schroefstraat. Als het mooi weer is zitten we onder de luifel want binnen is er maar beperkt ruimte, dus mooi weer, graag! Nu nog een hoop bezoekers want anders moeten wij al die koffie zelf opdrinken!


Rolf Captijn